Målsägandebiträde – vid din sida när du har blivit utsatt

Om du har blivit utsatt för ett allvarligare brott, som ett sexualbrott, ett rån eller en misshandel, har du i många fall rätt till ett målsägandebiträde.

Att bli utsatt för brott är för många något mycket jobbigt och händelsen kan vara svår att komma över. Ett målsägandebiträde är en biträdande jurist eller advokat som finns med för att vara ditt stöd och ta till vara dina rättigheter. Vi finns där för att stötta dig genom en process som ofta kan verka svår och tung. Vårt mål är att göra den lite lättare och att hjälpa dig med de juridiska frågor som kan uppstå.

En av våra uppgifter som målsägandebiträde är att hjälpa till med att ställa krav på ersättning från gärningsmannen för de person- eller sakskador som du kan ha fått i samband med brottet. Om du råkar ut för ett brott kan du begära att få bli biträdd av någon jurist eller advokat från vår advokatbyrå. Ditt biträde från Omnia jobbar för att du som klient ska känna dig väl bemött och trygg i processen. Du är alltid välkommen att vända dig till oss om du har några frågor. När du får ett målsägandebiträde genom allmän domstol står staten för alla kostnader.

Vi som arbetar på byrån har alla stor erfarenhet av att arbeta som målsägandebiträde. Om du behöver en trygg och vänlig person vid din sida under rättegången, eller helt enkelt någon som kan hjälpa dig att förstå hur processen går till, då är Advokatbyrån Omnia den rätta byrån för dig!

Behöver du hjälp? Undrar du över något? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Läs mer om:

Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss. Vi svarar inom kort.